Florarie online cu livrare SUPER rapida Bucuresti si Ilfov in doar 3 ore Livrari: L-V 08:00-20:00 / S-D 09:00-18:00
Comenzi telefonice:0769.655.182

Blog de flori

  1. Magia florilor de iarna - descopera cele mai rezistente flori din preajma sarbatorilor

    cele mai rezistente si cautate flori din lunile de iarna

    Simt nevoia acuta a unui echilibru, a unui element care sa rupa monotonia cromatica a iernii si sa aduca un strop de culoare. In universul nostru structurat de responsabilitati si termene limita, florile de iarna devin o escapada cromatica, un gest de autoapreciere si o afirmare a feminitatii intr-o lume adesea prea rigida.

    Ca femeie, imi place sa cred ca investesc in calitate, in lucruri care adauga valoare vietii mele. Un buchet de flori selectat cu atentie nu este doar un obiect de decor, ci o manifestare a elegantei si a rafinamentului, un mic lux personal care imi coloreaza biroul si imi aduce o bucurie simpla, dar profunda. Fiecare floare, prin textura si nuantele sale, devine un simbol al succesului meu, un punct de lumina in zilele scurte de iarna.

    Citeste mai departe »
  2. Ingrijirea plantelor de interior in sezonul rece

    Ingrijirea plantelor din casa apartament in lunile de iarna

    In acele zile cand frigul patrunzator al iernii pare sa acapareze totul, plantele de interior devin o oaza de viata si culoare in casele noastre. Nu este doar un capriciu estetic, ci o necesitate. In universul designului interior, prezenta lor nu doar ca imbogateste vizual locuinta sau biroul nostru, dar contribuie si la crearea unei atmosfere calde si primitoare, esentiala in lunile reci.

    Citeste mai departe »
  3. Ingrijire Ficus Benjamina - Smochin plangator

    ingrijire ficus in ghiveci , vas, casa si gradina

    Ficus benjamina, cunoscut si sub numele de smochin plangator sau arbore ficus, este o planta cu o prezenta distincta si o istorie fascinanta. Originar din regiunile tropicale ale Asiei si Australiei, aceasta specie a fost mentionata pentru prima data in 1767 si este membra a familiei Moraceae.

    Citeste mai departe »
  4. Ghid ingrijire Crin Amaryllis in ghiveci si gradina

    ghid de crestere a amaryllis in interior case apartament gradina

    Amaryllis este o planta bulbosa, un reprezentant de seama al familiei Amaryllidaceae, originara din Africa de Sud. Este cunoscuta pentru florile mari, in forma de trompeta, ce pot atinge dimensiuni impresionante de pana la 15 cm in diametru. Fiecare bulb produce un grup de doua pana la douasprezece flori in forma de palnie, cu culori variind de la rosu, portocaliu, roz pana la alb pur, unele fiind pestrite si multicolore.

    Citeste mai departe »
  5. Craciunita - Poinsettia Ingrijirea superbei plantei decorative din preajma Craciunului

    Ingrijire si crestere Craciunita Poinsettia

    Craciunita, cunoscuta si sub denumirea de Planta Craciunului, Poinsettia sau sub denumirea stiintifica de Euphorbia pulcherrima este originara din Mexic, aceasta planta cu frunze viu colorate, adesea confundate cu flori isi imprastie petalele colorate, cel mai adesea de un rosu aprins, tocmai in perioada sarbatorilor de iarna, transformand-o intr-un adevarat simbol al Craciunului.

    Citeste mai departe »
  6. Alegerea florilor funerare in functie de sezon

    flori pentru inmormantari mormant cimitir biserica anotimp

    Cand vine vremea sa spunem adio celor care au parasit lumea nostra, cuvintele se pot pierde usor in valmasagul emotiilor. In aceste clipe de reculegere, natura ne imprumuta vocea sa prin cele mai delicate si graitoare creaturi, florile. Fiecare petala, fiecare parfum, fiecare culorit vibrand de simbolistici adanci, florile devin mesagerii tacuti ai sentimentelor noastre cele mai sincere.

    Citeste mai departe »
  7. Ingrijirea Begoniilor in ghiveci si in gradina - Ghid practic

    ingrijirea begoniilor in ghiveci si gradina

    Sunt plante indragite pentru frunzele lor decorative ceroase, modelate si colorate in nuante de verde, rosu sau argintiu si pentru florile lor exuberante, care pot inflori intr-o gama larga de culori.

    In acest articol ne propunem sa exploram universul begoniilor precum si procesul de ingrijire a acestora. Vom discuta pe rand despre necesitatile legate de lumina, apa si umiditate, despre solul ideal si fertilizarea necesara pentru a le mentine planta sanatatoasa si vom oferi sfaturi pentru prevenirea bolilor si daunatorilor.

    Citeste mai departe »
  8. Ingrijirea Bambusului Norocos - Tot ce trebuie sa stiti

    ingrijire bambus norocos  Dracaena sanderiana

    Bambusul Norocos sau Dracaena sanderiana cum este denumita stiintific, este mai mult decat o simpla planta de interior, este o simbol al prosperitatii si, pentru multi, un talisman al bunastarii.

    In practicile Feng Shui, bambusul norocos este considerat un magnet pentru energii pozitive si asezat strategic, poate influenta fluxurile energetice din dormitorul sau biroul tau. Este o planta care nu cere multa intretinere, ceea ce o face ideala pentru ritmul alert al vietii moderne.

    Citeste mai departe »
  9. Tendinte in aranjamentele florale de nunta in 2023

    tendinte in aranjamentele florale de nunta in 2023

    Am fost mereu fascinata de magia florilor in cadrul unei nunti. De la alei care par desprinse din basme, la buchete subtile si instalatii suspendate care iti taie respiratia, florile au puterea de a transforma orice eveniment.

    Citeste mai departe »
  10. Orhideea Cymbidium ingrijire - Ghid practic

    cymbidium ingrijire crestere ghiveci gradina interior

    Orhideea Cymbidium face parte din familia Orchidaceae, una dintre cele mai mari si mai diverse familii de plante cu flori. In cadrul acestei familii, Cymbidium este clasificata in subfamilia Epidendroideae si tribul Cymbidieae.

    A fost mentionata pentru prima data in literatura de specialitate de catre Olof Swartz, un botanist suedez, in anul 1799. Orhidee a fost cunoscuta si apreciata in diverse culturi mult inainte de a fi clasificata stiintific. In China antica, de exemplu, era considerata un simbol al virtutii si frumusetii.

    Citeste mai departe »